Bouwkundige diensten Van Kempen

Bouwtechnokeuringen

Prijs, buurt, ligging tuin, woonoppervlak, marktwaarde, allemaal belangrijke zaken bij het kopen van een huis. Maar minstens zo belangrijk is de bouwtechnische staat van het pand, zowel voor de koper als voor de verkoper. Niemand wordt graag geconfronteerd met verborgen gebreken nadat de koop gesloten is. Daarom laten veel makelaars, kopers en verkopers hun panden bouwtechnisch keuren door een onafhankelijk bouwkundige. Zodat u precies weet wat u van de woning mag verwachten.

Lees meer: Bouwtechnokeuringen

Bouwbegeleiding

U wilt uw pand ver- of uitbouwen en u weet precies wat u wilt. Maar is wat u in gedachten heeft bouwtechnisch wel mogelijk, en binnen uw budget? Heeft u de tekeningen in huis dan moeten de offertes van verschillende aannemers aangevraagd en vergeleken worden. Bekeken wordt de genoemde prijzen redelijk zijn en of alle benodigde werkzaamheden ook opgenomen zijn zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Lees meer: Bouwbegeleiding

Nul-meting

Het resultaat van bouwwerkzaamheden is iets moois. Maar tijdens de bouw kunnen overlast en schade aan de bebouwing in de directe omgeving ontstaan. Bijvoorbeeld als er geheid, gesloopt, gegraven of getrild moet worden of als het grondwaterpeil verandert. Om te voorkomen dat er achteraf discussies komen over ontstane schade is het zowel voor de opdrachtgever van de bouwwerkzaamheden als voor de omwonenden belangrijk om de beginsituatie vast te leggen in een vooropname of nul-meting. U laat deze meting natuurlijk uitvoeren door een deskundig en onafhankelijk bouwkundige.

Lees meer: Nul-meting

Onderhoudsplanning

Het onderhouden van een bouw betekent: het bewaken van de conditie. Om daarmee te voorkomen dat er door achterstallig onderhoud schade ontstaat. Een tijd- en geldrovende klus. Toch kunt u tijd en geld besparen op het onderhoud van uw bezit, door het maken van een meerjarenonderhoudsplanning. Grote vastgoedbeheerders, bedrijven en overheden doen dit al sinds jaar en dag. Maar ook steeds meer particulieren, verhuurders en verenigingen van eigenaren maken een dergelijke planning.

Lees meer: Onderhoudsplanning

Warmtefoto van de woning

warmtebeeld van woningMet een thermografische inspectie, ofwel een 'warmtefoto', is snel te zien of uit een pand veel warmte weglekt.